6 ani de AstroInfo

Marti, 24 decembrie 2002... Un proiect vechi de cel putin 2 ani ia fiinta in lumea virtuala a Internetului. Cateva pagini HTLM zaceau pe un hard-disc de multa vreme iar impreuna formau Pagina eclipselor a lui Sorin Hotea. Dupa ceva munca si putin ajutor cu spatiul web la sfarsitul anului 2002 a aparut firav acest site. Sustinut in totalitate numai de catre mine (cu putin ajutor uneori la partea de design) siteul a inceput sa creasca incet. Daca la inceput a fost doar un vis, o idee, in prezent pot sa afirm ca AstroInfo reprezinta un punct de referinta in sursele de informare in astronomie din Romania. Numele de AstroInfo l-a primit pe parcursul evolutiei. In 17 octombrie 2003 AstroInfo a produs un copilas - Newsletterul AstroInfo. Ajuns in prezent aproape de publicarea cu numarul 100, acest material a vrut sa tina la curent si sa anunte abonatii si vizitatorii site-ului AstroInfo despre ultimele noutati si evenimente astronomice. De asemenea din noiembrie 2008 AstroInfo mai ofera un serviciu: AstroInfo Mobile - alerte astronomice pe telefonul mobil.

AstroInfo a avut cele mai mari cresteri de vizitatori cu ocazia eclipselor din luna august 2008 - eclipsa de Soare din 1 august si eclipsa partiala de Luna din 16/17 august 2008. Recordul de vizitatori s-a produs cu ocazia eclipsei de Soare - 5.891 in ziua eclipsei si aproape 15.000 in luna august 2008. De atunci AstroInfo este vizitat de aproximativ 1000 de ori pe luna iar site are parte lunar de peste 4.000 de afisari.

Si pe viitor vreau ca acest site sa fie un punct de referinta tot mai important in sursele de informare astronomice din Romania. Chiar daca am timpul limitat voi incerca sa nu dezamagesc vizitatorii fideli ai AstroInfo.

Astept sugestii, reclamatii si alte mesaje la adresa de e-mail: hoteasorin@gmail.com.

Cu respect,

prof. Sorin Hotea


Newsletter AstroInfo

Din 17 octombrie 2003 la fiecare eveniment important abonatii sunt anuntati din timp de toate detaliile necesare observarii optime a fenomenului/evenimentului.

Pentru a va abona va rugam completati campul de mai jos: