5 ani de AstroInfo

Marti, 24 decembrie 2002... Un proiect vechi de cel putin 2 ani ia fiinta in lumea virtuala a Internetului. Cateva pagini HTLM zaceau pe un hard-disc de multa vreme iar impreuna formau Pagina eclipselor a lui Sorin Hotea. Dupa ceva munca si putin ajutor cu spatiul web la sfarsitul anului 2002 a aparut firav acest site. Sustinut in totalitate numai de catre mine (cu putin ajutor uneori la partea de design) siteul a inceput sa creasca incet. Daca la inceput a fost doar un vis, o idee, in prezent pot sa afirm ca AstroInfo reprezinta un punct de referinta in sursele de informare in astronomie din Romania. Numele de AstroInfo l-a primit pe parcursul evolutiei. In 17 octombrie 2003 AstroInfo a produs un copilas - Newsletterul AstroInfo. Ajuns in prezent aproape la a 80-a publicare acest material a vrut sa tina la curent si sa anunte abonatii si vizitatorii site-ului AstroInfo despre ultimele noutati si evenimente astronomice.

AstroInfo a avut cele mai mari cresteri de vizitatori cu ocazia eclipsei totale de Soare din 29 martie 2006, eclipsei partiale de Luna din 7 septembrie 2006 si eclipsei totale de Luna din 3/4 martie 2007. Ultimul eveniment a adus un numar record de vizitatori - 2.530 in ziua eclipsei si aproape 6.000 in luna martie 2007. De atunci AstroInfo este vizitat de aproximativ 500 de ori pe luna iar de pe site sunt afisate peste 1.000 de pagini.

Si pe viitor vreau ca acest site sa fie un punct de referinta tot mai important in sursele de informare astronomice din Romania. Chiar daca am timpul limitat voi incerca sa nu dezamagesc vizitatorii fideli ai AstroInfo.

Astept sugestii, reclamatii si alte mesaje la adresa de e-mail: hoteasorin@gmail.com.

Cu respect,

prof. Sorin Hotea


Newsletter AstroInfo

Din 17 octombrie 2003 la fiecare eveniment important abonatii sunt anuntati din timp de toate detaliile necesare observarii optime a fenomenului/evenimentului.

Pentru a va abona va rugam completati campul de mai jos: